HOBOHEMIA

-Peli totuuden syövereistä


Ruutu 1

(Melko mitäänsanomaton tihkusade. Back alley, takakuja, sivukujan umpikuja, ruskeat tiiliseinät, määrittämätön päiväsaika. Albrand makaa roskispöntön takana, aaltopahvilevyn päällä, vierellään pizzaloota jossa aurajuustokkaan tabasco-pizzan jämät. Kujakolli käy nuuskimassa häntä, nuuskii pizzaa, irvistää molemmille(sähisee?) ja poistuu. Tarina alkaa.)


(Kyseessä on kortteli kaupunginosassa nimeltä Hobohemia, jossa Albrand asuu mutta ei ole edellisenä iltana syystä tai toisesta selvinnyt kotiin asti. Aluksi selvitelläänkin mitä eilen tapahtui. Se ei tule olemaan mitään ilmiselvää tavallista juopon tarinaa, vaan erittäinkin mystisiä juttuja (Lovecraft jne.) rupeaa liittymään eiliseen iltaan ja vähän muuhunkin...!)


Eri hahmot käyvät tutkimassa sammunutta Albrandia. Pelaaja saa päättää kenen kohdalla Albrand havahtuu. Valinnan perusteella hahmosta tulee jonkinlainen silloin tällöin tietyissä tilanteissa(ei välttämättä aina samoissa, eri hahmot ilmestyvät osittain eri tilanteisiin!) ilmestyvä NPC(kts. Shadow/Cleef?) 


---


Herätteleviä hahmoja, Hobohemian asukkeja:

Hönölius: Albrandia toisinaan hieman käytännönläheisempi, ekstrovertimpi, sosiaalisempi ja vähemmän taiteellisuuteen taipuvainen pulsu/syrjäytetty/pikkurikollinen jonka kanssa Albrand aikoinaan kävi Hobohemian yleispätevyysopistoa kaksi vuotta ennen kuin se lakkautettiin.

Ominaisuuksia: Polkupyörä, murtautuminen, dyykkaus

Fritz: Talon C talonmies ja concierge joka on kotoisin belgiasta eikä kukaan tiedä miten vitussa hän on päätynyt Hobohemiaan mutta joka tapauksessa hän toimii yleismies jantusena ja ihmettelee suomalaista hoboheemi-menoa mutta se on hänen mielestään vallan charmanttia, koska Fritz onkin ei niin vähänkään omituinen pikku pyöreä tyyppi. (ja vähän kuin Peep Shown Mark.) Omaa selvästi jonkinlaisia perverssejä ominaisuuksia, mutta vaikea sanoa mitä vaiko vähän kaikkia: viittauksia homouteen, ristiinpukeutumiseen yms. kaikkeen mahdolliseen silloin tällöin.

Ominaisuuksia: Sössötys, soitto konsulaattiin(ei johda mihinkään 99,5% kun yrittää), kulinarismi

Cosheeza Fox: Kannabikseen ja punaviiniin mieltynyt hippityttö joka on vain muutaman kerran kilaroinut Albrandille mutta monta kertaa Hönöliukselle. Toisinaan rauhaa rakastava, toisinaan palvoo saatanaa. Tarvittaessa ottaa film noir femme fatalen kliseisen mutta tarpeellisen roolin. Näissä kohdissa Albrand on kovaksikeitetty Bogart-ukko.

Ominaisuuksia: Huumeet, pikkuleipien myynti, viettely

Pioneeri: Aatteen mies, joka haluaa degrowthin ja downshiftauksen nimessä repiä alas vanhat rakenteet ja vapauttaa ihmiset. Cosheeza Foxilla on samansuuntaisia ajatuksia mutta yleensä rauhaisampia. Aktivisti. Taipuvainen joutumaan kahnauksiin.

Ominaisuuksia: Sabotaasi, julistaminen, barrikaadin rakentaminen

Kassi-Britta: harmaa pultsariämmä jonka polkupyörän tangoista roikkuu kassit täynnä krääsää. Albrand on kännipäissään ollut hänelle kohtelias. Omaa villin nuoruustaustan ja yllättäviä taitoja.

Ominaisuuksia: Pontikan keitto, krääsän myyminen, kerjääminen

Natsi-Pekka: äärioikeistolainen vouhottaja jota Albrand on myötäillyt kännipäissään ja jota Pekka siksi kuvittelee hengenheimolaisekseen. Militantti periaatteen mies, mitä nyt vähän äärimmäinen joskus. Yllätävää kyllä hän on pesunkestävä neekeriukko, mutta vaikuttaa olevan tästä melkeinpä epätietoinen.

Ominaisuuksia: Uhkailu, turpaan vetäminen, rikkominen

Geisha: Kimonossa ympäriinsä kulkeva japsitar, joka pursuaa itämaisia viisauksia joissa on kovin vähän havaittavaa viisautta. Uskottelee olevansa ronin, samurai ilman herraa ja noudattavansa bushidoa. Pyörittää canasta-kerhoa satamassa.

Ominaisuuksia: hengellinen johdatus, syömäpuikot, seuraleikit/pelit


Jos pelaaja ei valitse ketään, lopulta Poliisi-Pate herättää väkisin Albrandin ja NPC:ksi tulee kauhea Folio-Pepe!

Ominaisuuksia: Dokaaminen, oksentaminen, möliseminen…


---

Hönölius: Ylös siitä!

Albrand: Mhöh?

Hönölius: Mitä sä täällä nukut?

Albrand: Paljonko kellon on?

Hönölius: Puol yksitoista.

Albrand: Päivällä vai illalla.

Hönölius: Päivällä!

Albrand. Mikä päivä tänään on?

Hönölius: TORSTAI!

Albrand: Hyvä!

Hönölius: Näyttää muuten herkulliselta pitsalta. Onko sulla avaimet hukassa?

Albrand: *kokeilee* Ei, kyl ne kaulassa roikkuu.

Hönölius: Mikset oo menny kämpilles koisimaan?
Albrand: Emmä tiä.

Hönölius: No koita selviytyy siitä nyt, bussi tulee, mä painun vittuun. OK?

Albrand: Joo joo. Hö.


(Hönö lähtee, Albrand kömpii ylös ja nyt voipi klikkailla esim. roskista(se on jostain syystä täynnä kalan päitä ja haisee niin helvetisti), pitsalaatikkoa(siellä on iljettävät jämät, jotka voi kuitenkin halutessaan syödä tai ottaa mukaan[silloin sitä siggejen lisäksi voi tarjota ihmisille ja eläimille]), irtonaista tiiltä seinässä (sen saa irti ja sen voi ottaa mukaan. Se on tiiliskivi.) Itsellään Albrandilla on mukana kotiavaimet, luottokortti, kortonki, aski siggejä, tulitikkuja, likainen nenäliina, purukumia ja hammastikkuja.)

-> Ruutu 2


Ruutu 2

(Edelleen tihkusadetunnelma. Ekassa ruudussa oli ehkä vahvatunnelmainen, omalla tavallaan rankka alku, nyt se on hieman laimeampi ja mietteliäämpi. Hobohemian asuinalueen asuntokompleksin sisäpiha. On aika harmaita taloja mutta muutama istutettu puu. Pikku leikkikentän hiekkalaatikon reunalla istuu ukko mustilainen lauleskellen mustilaislaulujaan. Välillä hän vonguttaa huuliharppuaan. Yh-äiti työntää lastenvaunuja.)


Mustilaiselle voi tarjota siggen. Se tuskin johtaa juuri mihinkään. Myöhemmin hänelle voi tarjota kannabista. Se ehkä johtaa johonkin.


Yh-äidille voi jutella jotain paskaa. Se tuskin johtaa juuri mihinkään. Paljastuu kuitenkin että hän on kreolimulatti Zanzibarista. Myöhemmin hänen kanssaan voi ehkä tehdä jotain. Esim. saada tietää jotain.


Yhteen puuhun on niitattu paperi.


Paperissa lukee: TULE MUKAAN PEKKAN PUALLUSTUSLIITTOON

SUAMI JA HOBOHEMIA TURVALLISEXI

YHTEISRINTAMALLA MUUKKALAISIA TURPPIIN!!!1

(Hakaristejä ja kuva hymyilevästä Neekeri-Pekasta)


Introteksti:

Albrand: V*ittu kun oksettaa. Mitähän oikein tapahtui eilen? Tarvitsen vissyä. Tarvitsen vitamiineja. Tarvitsen jotain. Onkohan Vosu-Lissu kotona?


Yhden oven takana on Vosu-Lissun kämppä. Sinne voi mennä. Muita ovia kolkuttamalla saa vastauksia:

(Paukutat ovea. Hiljaisuus.)

(Paukutat ovea. “PAINU VITTUUN!!!”)

(Paukutat ovea. Joku raottaa verhoja ja kiväärinpiippu kohdistuu sinuun. Peräännyt.)


-> Ruutu 3

-> Ruutu 4

-> Ruutu 5


Ruutu 3

Vosu-Lissu: Albrand, mitä vittua. Sä haiset paskalta!

Albrand: Päivää vaan.


Keskusteluvaihtoehtoja!

 1. Mitä uutta?

 2. Mulle sattui vähän hassusti tänä aamuna…

 3. Ootpas sää hehkeenä!

 4. Oisko hömpsyt?

 5. Painunkin tästä vittuun


 1. Paskaako tässä, ei kurjuutta kummempaa.

 2. Silt sää vähä näytätki. Otatko teetä?

 3. No voi kiitos.

 4. Unelmissas, pulsu!

 5. No painu sitte.

1) Paistaa se päivä risukasaankin.

2) Kyllä kiitos / Ei kiitos

3) Oisko hömpsyt? -> 4)


 1. 2) Tiiäk sää mittää siitä miks tääl on joka paikas jottai kuollei kaloi?

      Albrand: Häh?

      Vosu-Lissu: Kaikki roskikset on täynnä kalaa ja tossa pihalla sätkis aamulla viel elävä kala. Tutina-Seppo nappas sen ja laittoi pannulle.

Albrand: Se roskis jonka vierestä heräsin oli myös kans täynnä kalaa. Hyi helvetti kun lemus.

Vosu-Lissu: Miks sä heräsit roskiksen vierestä?

Albrand: Sitä mä just koitan ottaa selvää. Heräsin äske ku Hönölius herätti.

Vosu-Lissu: Just. No voisit nyt lähtee menee, mun täti on tulossa.


-> Ruutu 3


Ruutu 4

(Hobohemian virkistysalue. Varovaista auringonpaistetta. Lampi/lätäkkö jonka ympärillä pari penkkiä, täynnä pulsuja kaljoineen ja röökeineen. Yhdellä niistä istuu Rasta Turunen.)


-> Hobomarket

-> Ruutu 2


Ruutu 5

(Albrandin rappukäytävä. Alarespan takana on vittumainen talonmies concierge Fritz. Joko hän on NPC tai sitten ei. Hänen kanssaan on joka tapauksessa pakko jutella jotain.)


Keskusteluvaihtoehtoja!

 1. Päivää, concierge Fritz.

Fritz: Oh là là, se on monsieur Albrand! Ca va?

Albrand: Joo, kaikki taitaa olla kunnossa.

Fritz: Chouette!

    Albrand: Fritz, miksi täällä on niin paljon kalaa?

Fritz: Poisson, monsieur?

Albrand: Joka paikassa on kalaa, onko täällä ollut jotkut kalajuhlat?

Fritz: Keine ahnung.

Albrand: Noh olkoon. C’est la vie. Ciao!

Fritz: Auf wiedersehen!


-> Ruutu 2, piha

-> Ruutu 6, Albrandin kämppä